20.2.2011

Possun etuselkärulla

Idea tähän ruokaan tuli Jamien jouluohjelmasta, missä Gennaro väsäili joulupossua italialaisittain. Raaka-aineena käytin etuselkää, mitä silloin tällöin saa lähimarketeista käytännössä ilmaiseksi. Irroittelin lähes kaksikiloisesta palasta muutamat luut ja leikkasin sen auki pitkäksi levyksi. Pinnalle suolaa ja pippuria.

Täytteeseen tuli yrttejä, sipulia, pinjansiemeniä, korintteja sekä inkivääriä. Täyte rullaan ja sidotaan kiinni. Asettelin rullan nahkapuoli ylöspäin porkkana- ja valkosipulilohkojen päälle. Hieman öljyä nahkaan ja vielä suolaa ja pippuria pintaan.

Sitten hitaasti kypsytellään 175 asteisessa uunissa noin neljä tuntia. Lihan vetäytyessä, paahdoin oheen vielä kevyesti maustettuja bataattisuikaleita. Maukasta lihaa, mikä pysyi mukavan mehukkaana pitkästä kypsennyksesta huolimatta. Lisäksi annos on melko näyttävä, kun rullasta saa leikattua ohuen ehjän kiekon.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Kylläpä kuulostaa ja näyttää hyvältä!

Meillä kasler menee yleensä pihvinä grilliin, sillä olemme ihan pöllönä siihen näin valmistettuna. Meillä syömään luomupossua, miten teillä? Siinä on paljon enemmän makua ja mehukkuutta, varmaan rasvan ansiosta.

Luigi kirjoitti...

Aah... kunpa sitä jo kohta pääsisi pihalle grillaamaan. Menee vielä hetki veikkaan, kun vielä tänään pudottelin katolta lumia :)

Mistäs muuten hommaatte luomupossun? Meillä ollaan jo jonkin aikaa tuumittu, että pitää kipinkapin vaihtaa luomupossuun kunhan sitä jostakin kohtuullisella vaivalla saa.

Merituuli kirjoitti...

Karkkilasta Kiven Säästöpossusta. Tuotteet ja palvelu ovat oikein paikallaan! Pakkaavat vielä siististi vakuumiin kaiken kirjoituksineen, niin on helppo tunnistaa lihapalat :). Ollaan otettu jo kaksi puolikasta ja kesäksi varmaan kolmas. Parhaiten luomun makueron huomaa jauhelihassa ja kaslerissa. Tuoksu on myös erilainen.
http://www.elisanet.fi/luomupossu/