9.2.2011

Kalkkunapasta

Jouluksi meille tilattiin savukalkkuna, mikä oli erittäin positiivinen yllätys. Tästä intoituneena, kun kollega vihjasi marketissa olevan kokonaisia kalkkunoita alta 4 euroo kilo, kävin minäkin nappaamassa 6,2 kiloisen lötkön.

Valmistus oli helppoa, mausteita pintaa, onteloon yrttejä, sitruunoita jne maun mukaan. Ei kuitenkaan täyteen vaan lämmintä kypsennysilmaa on hyvä päästää sinnekin. Esilämmitimme uunin täysille ja kalkkuna vuoassa sisään ja lasketaan lämpö 180 asteeseen. Sitten vaan seuraillaan lihamittaria, joka on tökätty rintafileeseen. Nappasin linnun pois kun mittari näytti 78 astetta. Tähän taisi mennä 3-4 tuntia. Nyt on sitten pakastin täynnä kalkkunaa, mistä on tarkoituksena fiilistellä erilaisia ruokia. Aloittelimme vaatimattomasti kalkkunapastakastikkeella. Mutta lisää seuraa.

Ei kommentteja: