30.12.2009

Joulu 2009










Tänäkin jouluna teemana oli hyvä ruoka ja rentoutuminen. Ruokaa oli varattu yllin kyllin.
Kahtena päivänä alkuruokana oli katkaraputartar, joka nautittiin italialaisen Pino Bianco Haberlen kanssa. Pääruokina oli saksanhirven sisäfilettä, siikaa sekä poron sisäpaisti, ja ruokajuomina oli Tignanello sekä Meursault. Lisukkeena oli lanttulaatikkoa, bataattivuokaa, pähkinäistä ruusukaalia sekä verkatehtaan keittiön pottuimellystä. Tämän lisäksi pöydässä oli graavisiikaa, graavilohta, piparjuurisinappisilakkaa, siianmätiä ja sienisalaattia.

Näiden lisäksi nautimme täytettyjä pähkinämuffinsseja, pekaanipähkinäpiirakkaa sekä tietysti panettonea.

Pähkinäiset ruusukaalit valmistuivat pannulla. Kuullotellaan valkosipulia ja pari kourallista puolitettuja ruusukaaleja öljyssä, lisätään paahdettuja rouhittuja saksanpähkinöitä sekä timjamia. Suolaa ja valkopippuria sekä hieman palmusokeria.

Katkaraputartar oli sovellus hummeritartar ohjeesta koska hummeria ei löytynyt sitten mistään. Säilykekatkarapu sekoitettiin majoneesin, timjamin, sipulin ja sitruunamehun kanssa ja koristeltiin granaattiomenan siemenillä.

Pekaanipähkinäpiirakan murupohjan täytteeksi tuli 86% tummaa suklaata, pekaanipähkinöitä, konjakkia, vanilja-aromia, kananmunia, maissintärkkelystä, voita, sokeria sekä tummaa siirappia. Piirakka nautittiin vaniljamaskarponekermavaahdon kanssa.

Suolaiset muffinsit maustettiin pekaanipähkinöillä ja täytteessä oli kukkakaalia, tuorejuustoa ja tuoretta basilikaa.

Panettone oli stokmannin mantelipanettone.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja minulla oli suuri kunnia nauttia nämä ihanat herkut kanssanne! Hyviä makumuistoja jäi, mm. täydellisen rosee poro ja maukkaat laatikot sekä innostavia ideoita omaankin köökiin. Lisäksi vielä pukkikin oli käynyt!! Upea päätös vuodelle 2009 - kiitos kokille ja vaimollensa!

Luigi kirjoitti...

Kiitos hyvästä seurasta :)