14.12.2009

Lanttulaatikko

Joulumenun testaus jatkuu, tällä kertaa päätin valmistaa lanttulaatikkoa. Lanttulaatikko on niitä reseptejä joita tuntuu olevan järkevämpi ostaa kaupasta, koska ne on hidasta valmistaa ja kaupan tuotehan on ihan kelvollista - tai näin luulin.

Katselin neljää hieman erilaista lanttulaatikon reseptiä, ja muodostin niistä oman version. Kaikin puolin simppeli resepti meni jotakuinkin näin. Pari kolme lanttua kuutioidaan ja keitetään kypsiksi, survotaan astiaan ja lisätään kerma, voi, muna ja mausteet. Maustamiseen käytin muskottipähkinää, valkopippuria, inkivääriä, suolaa ja hieman murskattua hasselpähkinää. Sähkövatkaimella hieman kuohkeutta massaan ja voideltuun vuokaan. 150 astetta ja noin 2 tuntia uunissa.

Todella hyvää - suosittelen. Hakkaa kaupan tuotetteet mennen tullen, eikä ole turhia lisäaineita.

Ei kommentteja: