7.12.2009

Riistalintuja, paahdettuja juureksia sekä korvasienikastiketta

Appiukko toi mukanaan useita erilaisia saalislintuja. Silmäilimme netistä hyvää ohjetta valmistaa ne. Ilmeisesti pahin mitä voi tehdä on kypsentää niitä liikaa jolloin lihaan tulee tympeähkö "maksan" maku, puhumattakaan että liha kuivuu.

Ruskistus padassa voissa, ja perään hieman punkkua ja kanafondia. Timjamia, suolaa ja mustapippuria mausteeksi. 175 astetta ja vajaa puolituntia. Annetaan vetäytyä joitakin minuutteja.



Kypsennys meni ihan nappiin. Liha oli linnusta riippuen eriasteista roseeta ja oikein mehevää. Nautimme jälleen paahdettujen juuresten kera. Kypsennysliemestä teimme korvasienten kanssa kastikkeen. Älyttömän hyvää ruokaa.

Ei kommentteja: