19.1.2010

Nigellan chilipata

Tässä on täydellisen chilipadan ohje, jota olemme tehneet jo useasti mutta vasta nyt sain aikaiseksi blogattua sen. Alkuperäinen ohje on Nigella Lawsonin käsialaa (cornbread topped chili con carne). Pata on erittäin mausteista, eikä välttämättä kovin tulista, ellet niin halua. Tässä meidän hyväksi havaittu sovellus.


Kuullotellaan pari silputtua sipulia, pari silputtua punaista paprikaa ja pari raastettua valkosipulin kynttä öljyssä.
Lisätään chiliä maun mukaan (itse lisäsin 3 kuivattua omaa chiliä, mistä siemenet poistettu)
2 tl murskattua korianterinsiementä, jeeraa ja kokonaisia kardemummia
Lisätään noin kilo jauhettua lihaa (tällä kertaa jauhoin ylämaankarjan ulkopaistia) ja sekoitetaan meheväksi. Lisätään suola.
Lisätään annos (n. 2,5 dl) vaimon tekemää tomaattikastiketta, 1,5 dl tomaattipyrettä ja tölkki kidneypapuja.
Maustetaan vielä 1/2 tl kaakaojauheella ja ripauksella kanelia.
Haudutetaan kansi raollaan noin puolitoista tuntia.

Alkuperäisessä ohjeessä padalle tulee vielä maissileipäkuorrutus, mutta sen totesimme turhan vaivalloiseksi ja korvasimme tortilla chipseillä. Tortillat vain murskaksi ja ohueksi kerrokseksi padan päälle loppuvaiheessa että maut hieman imeytyvät. Päälle tulisi vielä voimakasta cheddarraastetta, mitä meillä ei ollut ja se korvatti voimakkaalla mahchegojuustoraasteella.

Chili, kaakao ja kaneli antavat padalle hienon lämmön ja korostavat mausteisuutta. Kuten sanottua tämä ohje on kestosuosikki.

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Tämä on tosiaan ihana ohje, kun tuo pata on niin lämmin ja mausteinen, mutta ei tulinen. Nigellan cornbread oli myös mun mieleen liian mauton päällinen, joten tortillachipsit on parempi korvike.