9.1.2010

Parmesaanilla ja yrteillä kuorrutettua lohta ja sitruunarisottoa

"Salmone in crosta di parmigiano ed erbe e risotto al limone"

Ruokakirjoja meilläkin on jo vaikka kuinka, mutta silloin tällöin törmää kirjaan joka tuo jollakin tavalla uutta inspiraatiota. Tälläinen kirja on Marko Koskisen "Passione: Intohimona italialainen keittiö", mikä on sattumalta valittu vuoden parhaaksi italialaiseksi keittokirjaksi koko maailmassa. Hommasin kirjan kirjastosta, ja odottelen josko vielä aika suolainen hinta tippuisi.

Lohi suolattiin suolaliemellä, mikä oli minulle uutta. Tällä tavalla kala suolaantuu tasaisesti myös sisältä ja valkuaisnesteiden tihkuminen pintaan vähenee kalaa kypsennettäessä. Lohelle tuli kuorrute missä basilikaa, tilliä ja parmesaania sekoitetaan muutamaan ruokalusikalliseen omatekoista majoneesia. Majoneesi oli myös kirjan ohjeilla tehty, ja mausteina oli dijonsinappia, balsamicoa ja sitruunamehua.

Sitruunarisottoon tuli sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä vain 3 desiä kanalientä, muuten pitäydyttiin perusrisoton ohjeessa. Mainittakoon että sipulia ja risottoriisiä kuulloteltiin noin 5 minuuttia öljyssä ennen kuin lisättiin lainkaan nestettä, eikä risottoon tullut alkoholia.

Oikein herkullinen resepti, missä todella raikas risotto tasapainottaa rasvaista kalaa. Ehdottomasti tehtävä uudestaan.

2 kommenttia:

Porrohman kirjoitti...

Oletteko vetäneet tipattoman tammikuun niin pitkälle, että ruuanlaitossakaan ei käytetä alkoholia?;-)

Tämä resepti menee varmasti kokeiluun meilläkin, etenkin kun tuli juuri kyseinen kirja hankittua.

Ulla kirjoitti...

Ollaan me sentään konjakkikastiketta tehty tammikuussa :-D
Mutta tämä resepti suorastaan kiljui seurakseen valkoviiniä. Täytyy tehdä uusiksi helmeilevässä helmikuussa.