13.1.2010

Pikapasta, eli jättikatkarapuja, varsiselleriä ja sitruunapastaa

Tässä on varmaankin yksi nopeimmista ja herkullisimmista pikaruoista mitä valmistamme säännöllisesti. Resepti on vaimon käsialaa ja oli klassikko jo ensimmäisellä kerralla (vuosi puolitoista sitten). Valmistusaika on käytännössä noin 15 min. Ja sekin johtuu vain kuivapastan vaatimasta keittoajasta. Tuorepastalla aika lyhenisi alle 10 minuuttiin.

Kuullotellaan sipulia ja varsiselleriä öljyssä. Lisätään valkosipuli, noilly prat ja mausteet (korianterin siemen, chili, mustapippuri ja suola). Lisätään hieman pastan keitinvettä jos neste tuntuu kovasti haihtuvan. Kun pasta valmistuu niin lisätään juoksevan veden alla sulatetut jättikatkaravun pyrstöt. Tarjoillaan heti pastan kanssa.

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Ootko sä jotenkin prässännyt spagettia kun oot saanut siitä tuollaista neliömäistä?

Ulla kirjoitti...

Toi on Keittiöelämään Limone al Pici -pastaa, eli sitruunapastaa. Luonnostaan tuollaista neliömäistä. Ja sikahyvää.