2.11.2010

Konjakki-cheddarkermakastike sisäfileelle

Bongasimme aikoinaan aivan uudenlaisen kastikkeen sisäfileelle, sherry-manchegokastikkeen. Olemme tehneet sitä aika usein, koska se vaan on niin järkyttävän hyvää. Päätin kokeilla jotakin samantapaista, mutta konjakilla sekä cheddarilla.

Paistelin sisäfileet normaalisti voi-öljyseoksessa ja siirryin kastikkeen tekoon. Valurautapannulle kermaa irroittelemaan paistelun makuja, Monnet-konjakkia runsaasti mukaan. Maustelin seosta suolalla ja pippurilla. Lisäksi hieman cayennepippuria. Lopuksi pari kourallista voimakas cheddarjuustoa.

Oheen paahdoin kiertoilmauunissa rapsakat omat perunalohkot.

En tiedä mitä näissä alkoholin ja voimakkaan juuston yhdistelmissä toimii, mutta toimii - ja hyvin. Ehdottomasti tehtävä uudestaan.

Ei kommentteja: