Leipäkokeilut jatkuvat. Tämä pähkinäleivän ohje löytyy vanhasta Talvitunnelmia -kirjasta. Koska minulla ei ollut kaikkia aineksia, pääsin samalla sooloilemaan - kuten lähes aina kun laitan ruokaa. Hasselpähkinöiden sijasta tuli pekanpähkinää. Ruis- tai vehnärouheen sijasta laitoin kaurakuitua. Kaurakuitua pitäisi kuulemma laittaa vain ruokalusikallinen, mutta pistin varmaankin vajaan desin. Ohjeeseen olisi tullut vielä maitoa, mutta unohdin sen kokonaan. Sattuman kauppaa tämä kokkailu joskus.
Joka tapauksessa leipä onnistui hyvin. Maut olivat tasapainossa. Lieneekö kaurakuidun ansiota, mutta leivässä oli aivan uudenlaista mausteisuutta, mikä muistutti rukiisesta kotitekoisesta näkkäristä. Seuraavaan versioon voisi kokeilla saada hieman enemmän happamuutta, sekä makeutta voisi myös lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti