4.11.2010

Paahdettu merikrotti pestopekonikuorrutteella

Erään toisen lähimarketin kalatiski yllätti, löytyi tuoretta merikrotin pyrstöä sekä tuoretta turskaa tavanomaisten kalojen lisäksi. Ostimme kumpaakin ja päädyimme testaamaan ensin merikrottia.

Pikaisen etsinnän jälkeen sopiva ohje löytyi Jamien Onnen Päivät -kirjasta. Ohje oli erittäin yksinkertainen. Pyrstöt kuorrutettiin basilika-aurinkokuivattutomaattitahnaan ja kiedottiin ilmakuivattu kinkkuunkääröön. Basilikaa meille ei sattunut olemaan, mutta kesän lopussa varastoitu omatekoinen pesto tuli apuun. Lisäsin pestoon hieman aurinkokuivattua tomaattia ja kuorrutin pyrstöt sillä. Ilmakuivatun kinkun korvasin pekonilla. Sitten uunin runsaaksi puoleksi tunniksi paahtumaan. Oheen kuullottelin tuoretta kaalia, mikä on tällä hetkellä lähes ilmaista ruokaa, eli alle euron kilo. Kaali voi-öljy seokseen paahtumaan ja maustetaan murskatuilla fenkolin siemenillä sekä hunajalla.

Merikrotissa oli hieno mieto maku. Tavallaan tyypillinen vaalea kala. Mainittakoon että pyrstön sivuilta pystyi leikkaamaan täysin ruodottomat siivut erittäin helposti - eli kalan käsittely hoitui noin 10 sekunnissa. Tätähän voisi ostaa toistekin. Minulle jäi vähän epäselväksi, että mistä kala oli tiskiin kulkeutunut. Veikkaus olisi että brittein saarilta, koska siellä monkfish on paljon käytetty kala.

Ei kommentteja: