13.11.2010

Suklaakippo Nigellan tapaan

Mietin taannoiseen kälyjen vierailuun jotakin mukavaa jälkkäriä. Pääraaka-aine oli selvillä ja netissä hieman aikaa poukkoillessa päädyin juutuubbiin Nigellan jaksoja ihmettelemään. Löysinkin äärimmäisen yksinkertaisen reseptin makeasta jälkiruoasta, jota Nigella nimitti chocopot nimellä - eli suklaata kipossa. Yleensä leivontaohjeet ovat pelottavan monimutkaisia ja anteeksiantamattomia, mutta ei tämä - todisteet olivat videolla. Päädyin kuitenkin valmistamaan tämän jälkkärin vasta kälyjen vierailun jälkeen - sattuneesta syystä.

Kuten sanottua ohje oli yksinkertainen, suklaa sulatetaan vesihauteessa voipalan kanssa. Sekoitetaan 2 munaa, 3/4 kuppia sokeria ja 3 ruokalusikallista jauhoja. Lopuksi kaikki sekaisin. Ja en todellakaan mitannut määriä järin tarkasti.

Valmis löysä taikina kaadetaan sopiviin uuninkestäviin kippoihin, ja paahdetaan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta halkeilee ja sisäosa on vielä hieman tahmeaa. Nautittiin vaniljakermavaahdon kera. Täyteläistä talvijälkiruokaa.

3 kommenttia:

Porrohman kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Jotain samantyylistä ollaan joskus kokeiltu täälläkin. Meillä taisi olla ohessa paseerattua vadelmaa, joka on kyllä suklaan kanssa taivaassa siunattu liitto!

Hitsi, kun Nigellan suomennettuja kirjoja on niin vaikea löytää, ainakin kohtuuhintaan:-(

Luigi kirjoitti...

Vadelma oli mullakin se toinen vaihtoehto oheen - se todellakin toimii! Harmi vaan kun pakastin on kuin nyrkillä lyöty täyteen, ei meinaa löytää mitään kun tarttis.

Akvis kirjoitti...

Jos m'oisin tuon tienny, m'oisin jääny maanantaihin! :-D