2.12.2010

Hirven sisäfile ja pehmeä purjo

Kauppahallista bongasin hirven sisäfilettä, jota kauppiaskin kehui, ettei "mureampaa lihaa ole". Huikeasta kilohinnasta (65 e/kg) huolimatta päätin ottaa pienen palan koemaistoon.

File valmistettiin perinteisellä tavalla, vain suolaa ja pippuria pintaan ja kuumalla valurautapannulla krispi pinta ja folioon vetäytymään.

Oheen valmistin purjoa. Hauduttelin pienen määrän purjoa matalassa lämmössä valkoviinissä ja voissa. Muuta ei tarvitse, purjo kun on vaan niin hyvää.

Oliko se sisäfile sitten niin mureaa. Kyllähän se oli, ja maku oli hirvelle tyypillinen riistainen, mutta melko mieto verrattuna aiempiin kokemuksiin hirven muista osista. Mikä ei yllätä, koska tämähän oli sisäfilettä. Tätä voisi ostaa useamminkin, mikäli hinta olisi halvempi. Mureudesta sanoisin vielä, että tämän lyhyen koemaiston perusteella väittäisin, että hevosen sisäfile on vielä mureampaa.

Ei kommentteja: