3.12.2010

Possurullat itämaiseen tapaan

Näin taannoin jossakin lehdessä itämaiseen tyyliin tehtyjä possurullia. Vaikka en oikestaan muistanut yksityiskohtia mitä rullissa oli, jäi tämä idea muhimaan mieleen. Tässä eräs sovellus.

Leikkasin possun ulkofileen ohuiksi siivuiksi, joita marinoin riisiviinietikassa, soija-, kala- ja hoisinkastikkeessa parisen tuntia. Sitten leikkasin kevätsipulin ja paprikan ohuiksi "tikuiksi" ja rullasin sopivan määrän sipuli ja paprikatikkuja ulkofileen sisään. Rullat vuokaan ja vuoka 200 asteiseen uuniin, kunnes kypsiä.


Oheen paahdoin nopeasti keräkaalia sekä jäljelle jäänee paprika- ja kevätsipulitikut öljyssä. Mausteina hoisinkastike ja suola.

Valmiisiin annoksiin vielä hieman hoisinkastiketta päälle ja koristellaan sitruunamelissalla. Oikein hyvää. Kasvikset säilyivät sopivan rapsakoina sekä rullissa että oheisruoassa.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

tämä ruoka menikin kokeiltavien listaan, hurjan hyvän oloinen! Vaikka pidämme tämän tyylisistä ruuista, tulee niitä tehtyä turhan harvoin omassa keittiössä.

Luigi kirjoitti...

Sama juttu meilläkin, vaikka itämainen ruoka on meidän suosikkikeittiöitämme, niin ei sitä tule tarpeeksi usein tehtyä. Tekoselitykseksi keksin ainakin raaka-aineiden välttävä saanti sekä etten omista vielä hyvää liesi+wokki yhditelmää.

Merituuli kirjoitti...

Hyvää oli, kiitos reseptistä!