20.12.2010

Itsekuivatut viikunat kastanjahunajalla

Tämän olenkin jo kertonut, mutta monesti on tullut petyttyä, kun on hankkinut jotakin eksoottista hedelmää marketista vain huomataksemme että maku on vain kalpea aavistus siitä mikä se on paikan päällä. Tässä ohjeessa oli mielenkiintoinen idea tiivistää viikunoiden makua. Ohje on muuten bongattu "Jamien perhejoulu" ohjelmasta.

Viikunat puolitetaan pitkittäin, asetetaan halkaistu puoli ylöspäin vuokaan ja maustetaan kanelilla ja sokerilla. Haudutellaan uunissa joko 100 asteessa 3-4 h tai 50 asteessa yön yli.

Sitten nautitaan. Sopii tietysti oma tekemään mysliin tai kuten meillä omatekoisen leivän päälle vuohenjuuston, kastanjahunajan sekä saksanpähkinöiden kera. Melkoinen makupommi. Kokeilin myös normaalilla hunajalla, joka toimi ehkä vielä paremmin kuin voimakas kastanjahunaja.

Ei kommentteja: