7.12.2010

Leipäkokeita Osa 6

Juuren kehitys on nyt noin puolessa välissä ja päätin jälleen tehdä "hukkaleipäjuuresta" testileipää. Viimekertaisesta viisastuneena laitoin mukaan 1/8 tl kuivahiivaa, koska viimekertainen taikina ei kohonnut laisinkaan. Muuten ohje oli kutakuinkin sama kuin viimeksi, eli bourke street bakery kirjan hapanleipäohje lyhyemmillä odotusajoilla. Edelleenkään en laittanut "täyttä" määrää suolaa. Lisäksi jaoin taikinan kahtia, enkä kolmeen ja laitoin taikinat vuokaan.

Nyt onnistui. Leivät kohosivat erittäin hyvin, koostumus oli myös erittäin hyvä, kuoren ollessa mukavan rapsakka. Maku oli myös erittäin lupaava. Suolaa olisi sitten saanut kuitenkin olla lisää. Seuraavan koe-erän tai finaalin leivän teenkin sitten täsmälleen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja: