15.9.2009

Sweet Chili

En ole vielä saanut käsiini "Petos lautasella" -kirjaa, mutta kaikki kommentit mitä siitä on kuullut on jättänyt fiiliksen, että mitä enemmän viitsii/kerkiää tekemään ruokaa ja mausteita itse, sitä parempi. Pikku googlaus osoitti, että sweet chili on helppoa tehdä. Chiliä (kolme pientä siemenineen), valkoviinietikkaa, sokeria (käytin palmusokeria), valkosipulia, suolaa ja vesimaissitärkkelysseos. Vähän keitellään ja valmis. Illalla tuotos vaikutti hieman etikkaiselta ja tuliselta, mutta yön yli seisseenä vaikutti paremmalta ja pistinkin kunnon lorauksen eväänä olleenseen rouskumurekkeeseen, johon tulikin mukava lämpö.

Ohjeen mukaan säilyy kivasti pari kolme viikkoa ja että tulisuus tasaisesti vähenee.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin sen kirjan viikonloppuna. Eipä siinä mitään sellaista ollut, mitä ei jo valmiiksi tietäisi tai epäilisi. Lisäaineista toki yritetään saada hypeä aikaiseksi, mutta mitään näyttöä ei vielä ole vaikutuksista kuitenkaan. Mutta saa kyllä kaipaamaan aikoja, jolloin kaikki ruoka oli oikeeta; ei 4% varsinaista raaka-ainetta ja 96% sontaa. Tosin eihän meidän klaani edes tuollaista valmisruokaa koskaan syö!

Luigi kirjoitti...

Lueskelin noita Exxx merkintöjä netistä, ja kyllä se vaan pistää miettimään kun taas tuli jossakin ruoassa syötyä kaiken maailman rikkihapon johdannaisia :-/