31.8.2009

Grillikylki

Grillikylkeä eli ribsejä ei olekaan vielä tänä kesänä tehty. Löysin taannoin marketista sellaistä kylkeä missä luurivistön päällä on vielä extra lihakerros, eli kylki on tuplapaksu. Olen jo aiemmin tehnyt Hansin ohjeen mukaan grillikylkeä missä liha marinoidaan, keitetään mausteliemessä sekä lopuksi marinoidaan ja käristetään grillissä. Tällä tavalla saadaan todella kypsää lihaa mistä luut voi noukkia irti.

Nyt koitin samaa tapaa mutta keittämisen sijasta uunissa kypsyttämistä. Marinadi pintaan ja folion alle 180 asteiseen uuniin puoleksitoista tunniksi. Lopuksi grillin käristystä. Sää pilasi ulkogrillauksen, joten käytin uunin grillivastusta.

Lopputulos oli oikein mehevä grillikylki, mutta kyllä ulkogrillissä tulee parempi käristyksen aromi.

Ei kommentteja: