23.8.2009

Highlanderentrecóte x 2

Syrjysen strutsitilalta hommattu entrecóte tuli valmistusvuoroon. Minulla on hieman ristiriitaiset fiilikset entrecoteesta, koska aikoinaan sain marketin lihatiskistä aivan käsittämättömät valmistusohjeet joita tietämättömänä noudatin. Tänä kesänä kuitenkin uskaltauduin ravintola Paakarissa maistamaan tätä ruokalajia omistajan kannustuksesta ja sehän oli ihan käsittämättömän hyvää.

Kyljys oli niin iso että söimme sen kahtena päivänä parsakaalin kera. Valmistus oli lihan paksuudesta riippuen puolesta minuutista puoleentoista minuuttiin per puoli hyvin kuumalla pannulla. Ensimmäisen päivän lihat tein parilalla sisällä ja toisena päivänä pihagrillissä. Liha oli ihan käsittämättömän mureaa ja ehkä sen vuoksi kypsennys jäi aavistuksen vajaaksi. Lisäksi täsmälleen saman kokoisten pihvien leikkaaminen on aina haaste. Päälle tuli rakuunalla, salvialla ja valkosipulilla maustettua voita.
Lihan maku oli todella hyvä. Vaimo rankkasi entrecóteen paremmaksi kuin sisäfile. Täytyy hommata lisää ja jatkaa testailua.

Ei kommentteja: