Sää on ollut mielettömän hieno, joten grillausteema jatkuu. Nyt toteutimme grillipizzan, joka on odottanut vuoroaa jo kuukauden.
Taikina oli hieman ainutlaatuinen, koska jauhoina käytin vihdoin "oikeita" tyyppi O jauhoja, jota olen jo jonkin aikaa etsiskellyt (lankomiehelle kiitos vinkistä). Sulatin lisäksi hieman delizia da perlasta ostettua maustettua laardia ja käytin sitä taikinaan.
Kaulitsin taikinasta niin ohuen kuin mahdollista ja kuljetin sen "viikattuna" kuumalle pihagrillin parilalle. Avasin pizzan siinä ja lisäsin kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja sipulia. Taikina oli hieman liian iso parilalle, joten jonkin verran jäi "ryppyjä". Pizzaa ei siis käännetty ja se kuumeni vain toiselta puolelta.
Pizza onnistui hyvin. Riittävän ohut taikina varmisti, että päälliset kypsyivät. Laardin mukanaolo tuo taikinaan mahtavan mureuden. Vaikka pohja oli paikoin erittäin tumma, mutta silti se ei ollut mistään kova.
Pöydässä päälle tuli vielä rucolaa ja oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti