31.8.2009

Mustatorvisienilammaslihapullat

Nyt on hyvä sienivuosi. Kävimme viikonloppuna molempina päivinä sienimetsällä. Saaliina kanttarellejä, mustatorvisieniä sekä mustavahakkaita. Ja ei kun sienikirjasta valitsemaan reseptiä.

Lampaanliha kenillä jauheeksi ja mausteet sienien kanssa sekaan. Sitten pannulla hyvä väri pintaan. Oheen vaimo kaivoi puutarhasta omia perunoita, nauriita sekä punajuuria. Juurekset lohkoiksi, suolaa ja pippuria mausteeksi sekä vähän oljyä päälle. Perunoihin lisäksi vähän rosmariinia. Sitten uuniin paahtumaan. Lisäsin mukaan vielä omaa paprikaa lohkoina viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi.

Onnistui hyvin. Lihapulliin tuli hyvä makujen tasapaino ja uunilohkojuurekset on vaan loistava lisuke.

2 kommenttia:

Akvis kirjoitti...

Jäikö yhtään yli - pääsenkö mä maistamaan noita musta torvi sieni lammas liha pullia? ;-)

Luigi kirjoitti...

Toki toki, kaikki ***** mutsit on terve tulleita :-D